2009-07-30 18:16:23• hírek • Szatmar.ro

Tornát nyert Magyarországon a Tasnád

Az Unirea 2008 egy nyolc csapatos nemzetközi tornát nyert meg Nagykállón.

A negyedik osztályban szereplő Tasnádi Unirea 2008 csapata három hete készül a következő bajnoki idényre. A felkészülési időszak első felében csúcsformában teljesít a gárda, mivel az Érkávás (4-1) és az Almásbalázsháza (7-1) legyőzése után Nagykállón egy nemzetközi tornát nyert meg.

A helyi önkormányzat által szervezett Kálló Kupán a település lengyel, szlovák és ukrán testvérvárosainak csapatai mellett a helyi gárda, valamint további két magyar együttes volt a tasnádiak ellenfele. Az Unirea magabiztosan nyerte meg saját négyes csoportját, majd a döntőben egy 0-0-ás meccs után büntetőkkel múlták fölül a helyi csapatot. A meccs hőse Indre kapus volt, aki három tizenegyest is megfogott, nem véletlenül választották meg a torna legjobb hálóőrének.

A tasnádiak felkészülése természetesen tovább tart az augusztus 15.-én kezdődő bajnokságra: szombaton Mikola lesz az ellenfél, majd következik az Érkávás és az Almásbalázsháza elleni visszavágó.

 

„A csapatunk nagy része a Telejuniors első nemzedékéből tevődik össze, tehát fiatal a gárda, a legidősebb játékos a csapatkapitány Neica, ő 29 esztendős, a többiek 17-22 év közöttiek. És a mi a legfontosabb, mindenki tasnádi és saját nevelésű futballista", vázolta fel csapata jellemzőit Tóga István elnök.

Az egyesület vezetője azt is megjegyezte, csapata minimális költségvetéssel gazdálkodik, mivel egyetlen vállalkozó sem támogatja a klubot: „A polgármesteri hivatal az egyetlen támogatónk, a vállalkozók részéről nem nagy hajlandóság mutatkozik a szponzorizálásra".

A Tasnádi Unirea kerete: Ovidiu Indre - Marius Târle, Emanuel Neica, Remus

Moldovan, Kovács Krisztián, Lőcse Levente, Adrian Ardelean, Virgil Pop, Zsidó Lóránd, Cosmin Maşlinca, Adrian Maşca, Marius Schnellenperger, Madai Tamás, Mille Előd, Raul Silaghi, Cătălin Contraş, Ionuţ Popdan, Bendel Szabolcs. Edzők: Liviu Maşlinca és Asztalos László.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: